nieuws

Zorgen FNV over verkoop V&D ongefundeerd

Catering

De zorgen die vakbond FNV uitte over de verkoop van V&D en La Place zijn ongefundeerd. Althans, dat vindt Maxeda’s CEO Tony DeNunzio. De bond zei zich ‘ernstig zorgen’ te maken over de toekomst van het warenhuis.

Zorgen FNV over verkoop V&D ongefundeerd

FNV zei eerder dat het een reële angst van werknemers is dat er een nieuwe reorganisatie volgt zodra V&D in andere handen terecht komt. ‘Wij maken ons zorgen om de werkzekerheid van tienduizend werknemers’, aldus bestuurder Henk van der Ploeg tegen Retailnews.

Maxida’s CEO is het daar niet mee eens. “Als Maxeda hebben we laten zien dat we het beste voor hebben met V&D en dus ook met de werknemers. Het plan van V&D is gebaseerd op groei en dat heeft ook zijn positieve weerslag op de werkgelegenheid. Elke kopende partij zal doorpakken op het huidige groeiplan en dat zal geen grote reorganisatie tot gevolg hebben.”

Hij zegt tegen Retailnews zich ook niet teherkennen in het beeld dat FNV schetst over een ‘reele angst’ onder de medewerkers. “We zijn een transparant bedrijf en houden onze medewerkers op de hoogte. Zij zijn zich ervan bewust dat de winkelformules waar zij werken op een bepaald moment verkocht zullen worden. Het is in Maxeda’s belang dat we in de onderhandelingen met potentiële kopers van V&D en ook de andere moderetailers, de Bijenkorf, Hunkemöller en M&S Mode, als vanzelfsprekend rekening houden met alle stakeholders. Een van de belangrijkste daarin zijn de werknemers.”

Reageer op dit artikel