nieuws

Betere maaltijden zonder vlees voor bedrijfsrestaurants

Catering

Stichting Natuur & Milieu heeft in samenwerking met een aantal commerciële partijen het concept ‘Ik Durv’ in het leven geroepen om betere maaltijden zonder vlees op de kaart te zetten in catering en horeca. ‘Ik Durv’ is een initiatief van Natuur & Milieu, Beeter-producent Ojah, Albron, The Terrace en de restaurants Puur (Berg en Dal), Keuken van Hackfort (Vorden) en Hotel en congrescentrum Papendal (Arnhem).

Betere maaltijden zonder vlees voor bedrijfsrestaurants

Een eerste proef met Ik Durv-gerechten loopt momenteel in deze drie restaurants en in een aantal bedrijven die gebruik maken van catering door Albron. Ik Durv-gerechten bevatten een plantaardig alternatief voor vlees, waarbij de V van Durv staat voor variatie, voedzaam, verrassend en verantwoord.
Honderd koks kunnen tot 30 juni een gratis proefpakket bestellen om te experimenteren en te inspireren. De actie start vandaag met een culinaire jamsessie van chef-koks bij Koppert Cress in het Zuid Hollandse Monster.
De uitdaging voor de honderd koks: een lekker en aantrekkelijk gerecht samenstellen op basis van Beeter, door de Consumentenbond in 2011 verkozen tot beste plantaardige alternatief voor vlees. De recepten mét foto worden geplaatst op www.flexitarier.nl en Facebook om andere koks in horeca en catering te inspireren.

Reageer op dit artikel