nieuws

Biologische producten op het menu in Brabantse bedrijfsrestaurants

Catering

Tijdens de Week van de Smaak heeft een groot aantal gemeenten en waterschappen in Noord-Brabant het menu in de bedrijfskantine aangepast. In die week hebben ze biologische en streekgerechten op het menu van het bedrijfsrestaurant staan, zo meldt de organisatie.

Biologische producten op het menu in Brabantse bedrijfsrestaurants

Zo presenteert de Riddershoeve uit Berkel Enschot speciaal voor deze week een Tilburgs broodje, met allemaal lokale ingrediënten. Tilburgse gemeente-ambtenaren kunnen dit krijgen in hun bedrijfsrestaurant. In kleinere kantines, zoals in Aalburg en Schijndel, wordt de zuivel deze week vervangen door biologische zuivel.

De aardappel staat centraal deze week en dat is ook te zien op het menu. Medewerkers van de gemeente Heeze-Leende krijgen een heerlijke aardappelsoep en bij diverse andere bedrijfsrestaurants staat een broodje aardappelsalade op het menu.

Initiatiefnemers van de actie zijn de provincie Noord-Brabant, het LiB en Bionext. Zij hopen dat de Week zo’n succes is dat ook in de weken daarna biologische en streekproducten op het menu blijven staan. Vorig jaar deden 15 overheden mee, dit jaar zijn het er al 19.

 

Wethouder Möller van Tilburg heeft de Week van de Smaak op zaterdag 29 september geopend, zie www.weekvandesmaak.nl.

Reageer op dit artikel