nieuws

SAB pakt verspilling aan

Catering

SAB Catering maakt zich hard om derving en verspilling in haar ruim 280 bedrijfsrestaurants tegen te gaan. De cateraar maakt gebruik van ‘category management’ en brengt hiermee de specifieke kenmerken van lunchgebruikers per locatie nog beter in kaart. Zo wordt het assortiment optimaal op hen afgestemd.

SAB pakt verspilling aan

Het doel is’, aldus SAB Catering ‘om de beheerders van een bedrijfsrestaurant een goed inzicht te geven van wat de lunchgasten per productgroep verbruiken om vervolgens met oplossingen in te spelen op verspilling.’

Judith Veerman, productmanager SAB: ‘SAB richt zich met haar aanpak op het optimaliseren van de cateringconcepten en onderzoekt mogelijkheden met meer à la minute bereidingen. Onder meer door te werken met bepaalde specialiteiten die volgens een ‘op is op’-idee worden geserveerd en toepasbare restverwerkingstips bij de receptuur. Dit resulteert in een betere aansluiting van de menucycli met daarbij het aanbieden van uitstekende service.”

SAB heeft haar ruim 25.000 lunchgasten geïnformeerd van de nieuwe aanpak middels boekenlegger gemaakt van gerecycled papier. Voor SAB is dit één van de manieren om begrip te kweken voor haar aanpak tegen verspilling. ‘En om haar gasten uit te dagen mee te denken over het terugdringen van verspilling. Maatschappelijk verantwoord ondernemen lukt als cateraar alleen samen met de opdrachtgevers én lunchgasten.’

Reageer op dit artikel