nieuws

KLM en Sodexo: contract voor vijf jaar

Catering

KLM en Sodexo hebben een nieuwe samenwerkingsovereenkomst getekend. Dit betekent dat Sodexo ook de komende vijf jaar de volledige facilitaire dienstverlening voor KLM blijft verzorgen.

KLM en Sodexo: contract voor vijf jaar

In totaal worden 44 diensten verleend, waaronder schoonmaak, gebouwonderhoud, energiemanagement, kledingverstrekking aan grond- en vliegend personeel en catering. In juli dit jaar spraken KLM en Sodexo al de intentie uit om hun samenwerking voort te zetten. Het nieuwe contract is tot op heden het grootste contract op het gebied van Integrated Facility Management dat in Nederland is afgesloten.

Met ingang van het nieuwe contract per januari 2013 wordt ingezet op meer samenwerking en transparantie in dienstverlening en kosten. Dat betekent dat vanuit Sodexo intensiever contact wordt onderhouden met de verschillende bedrijfsonderdelen. Wim Kooijman, EVP Human Resources & Industrial Relations: ‘De afgelopen vijf jaar hebben de medewerkers van Sodexo zich ingezet om de facilitaire dienstverlening te professionaliseren. Met de nieuwe overeenkomst ligt de nadruk op verdere ontwikkeling van de services tegen een goede prijs- kwaliteitverhouding.’

CEO Sodexo Benelux Hans Rijnierse geeft aan dat de medewerkers van Sodexo meer gaan inspelen op de ontwikkelingen binnen de KLM en oplossingen aan zullen dragen die KLM helpen de doelstellingen te verwezenlijken. ‘We maken onze dienstverlening nog transparanter en zetten in op een intensievere samenwerking en goede communicatie met de bedrijfsonderdelen binnen KLM. Zo weten wij nog beter wat er speelt en weet de KLM’er wat verwacht mag worden van Sodexo. Dit gaan we bijvoorbeeld doen door te investeren in automatisering en het implementeren van innovatieve services.’

In april 2007 heeft Sodexo de facilitaire dienstverlening overgenomen van KLM, waarbij een groot aantal van de medewerkers van het facilitaire bedrijf van KLM zijn overgegaan naar Sodexo. Dit nieuwe vijfjarige contract is een bevestiging van de succesvolle strategische samenwerking tussen de twee bedrijven. Het contract dekt naast de dienstverlening aan KLM ook het facility management voor Martinair, transavia.com en de overige dochters van KLM.

Reageer op dit artikel