nieuws

Wageningen ontwikkelt smakelijk vliegtuigeten

Catering

Smakelijk eten voor in het vliegtuig op efficiënte wijze geproduceerd. Op dat vlak is er nog een hoop te winnen. Veel ontwikkelingen zullen uit Wageningen afkomstig zijn, zo is bekendgemaakt.

Wageningen ontwikkelt smakelijk vliegtuigeten

Foodcase Airline Solutions uit Wageningen en Supplair hebben een wereldwijd meerjarencontract getekend voor de ontwikkeling van innovatieve foodoplossingen voor de airline industrie. Foodcase is verantwoordelijk voor de productontwikkeling tot en met opschaling naar het productieproces. Door een combinatie van receptuur, verpakking en houdbaarheidstechnologie zijn er geen conserveringsmiddelen of kunstmatige toevoegingen nodig.

Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar de kwaliteit en smaak van eten dat wordt genuttigd tijdens de vlucht, waardoor producten op maat kunnen worden ontwikkeld. Hierbij wordt samengewerkt met onderzoekers en vakgroepen van Wageningen UR.

Doordat de producten ook buiten de koeling houdbaar zijn, is gekoeld transport niet meer noodzakelijk. Dit levert de airline industrie grote voordelen op zoals het reduceren van voedselverspilling en logistieke kosten zonder dat tekort wordt gedaan aan de hoge kwaliteitseisen van voeding aan boord.

Reageer op dit artikel