nieuws

Selectieve smaaksturing wint terrein in de zorg

Catering

Gerechten afstemmen op de smaken van specifieke doelgroepen in de meeste gevallen ouderen. Dit wordt ook wel selectieve smaaksturing genoemd. Deze methode is in opkomst in de Nederlandse zorg, zo blijkt uit een reportage in Misset Catering 6 die midden oktober verschijnt.

Selectieve smaaksturing wint terrein in de zorg

De methode is overgewaaid uit België. Het afstemmen van gerechten gebeurt door speciale technieken en ingrediënten toe te passen met extra aandacht voor aroma’s en kruiden. Zo ontstaat optimale smaakbeleving afgestemd op ouderen.

 

De methode die op wetenschappelijke leest is geschoeid, is afkomstig uit Leuven en wordt toegepast in een toenemend aantal Nederlandse zorginstellingen. De instellingen doen dat omdat ze het belangrijk vinden dat de cliënten met smaak eten en dat ze goed eten. Selectieve smaaksturing is een probaat middel tegen ondervoeding gebleken.

Reageer op dit artikel