nieuws

Vitam stopt met tonijn

Catering

Op de Dag van de Duurzaamheid, donderdag 10 oktober, schotelt cateringbedrijf Vitam in ruim zeventig restaurants haar gasten een energiebewuste lunch en maaltijd voor. Verrassende vegetarische en duurzame producten krijgen hierbij de voorkeur.

Vitam stopt met tonijn

 

 

Omdat vlees een zware druk op het milieu legt, zal dat op deze dag niet verkrijgbaar zijn. De aandacht voor duurzaamheid brengt Vitam vanaf 10 oktober bovendien tot uitdrukking door geen tonijn meer te serveren in ruim zeventig restaurants. Omdat vijf van de acht soorten tonijn met uitsterven worden bedreigd, ziet Vitam kweektonijn niet langer als een duurzaam alternatief.

Op de Dag van de Duurzaamheid levert Vitam al jarenlang inspanningen om extra aandacht te vragen voor duurzaamheid binnen de voedselketen, zo meldt het cateringbedrijf. ‘Daarom wordt al tien jaar met de seizoenen meegekookt en staan er nu energiebewuste maaltijden op het menu.’

Reageer op dit artikel