nieuws

Waste kan terug tot nul

Catering

Verspilling van eten en drinken is in de zorg niet nodig. De waste kan teruggebracht worden tot nul. Dat zegt Ben Coenen, manager Maaltijd & Catering in Maasziekenhuis Pantein in Beugen en van acht zorglocaties van Pantein in Misset Catering 6.

Waste kan terug tot nul

 

 

Hij onderzocht het eetgedrag en de wensen van patiënten en stelde aan de hand daarvan een nieuw voedingsconcept samen. De hoeveelheid waste werd dankzij dat concept tot nul procent teruggebracht. Een kleine kaart, afdelingskeukens en roomservice spelen daarbij een voorname rol.

 

Coenen laat weten dat nul procent waste niet alleen voor ziekenhuizen maar ook voor zorgcentra mogelijk is. Hij maakt gebruik van het zogenoemde Veak Vision concept. Op donderdag 21 november zet Coenen zijn visie uiteen op het symposium De Smaak van efficiëntie en hospitality in de zorg.

 

Tijdens dit door Ben Coenen georganiseerde symposium wordt duidelijk gemaakt dat het mogelijk is om te besparen zonder dat dit ten koste gaat van kwaliteit en service. ‘Wij durven zelfs te beweren dat kwaliteit, service en ambiance met het Veak Vision concept sterk geoptimaliseerd kunnen worden.’ Zie www.efficientieindezorg.nl.

Reageer op dit artikel