nieuws

Albert Kooy: ‘Ik weet dat we de beste zijn, maar ben toch verrast

Catering

Ofschoon ik weet dat we beste kandidaat zijn, was ik toch verrast met de award voor beste manager onderwijscatering. Verrast omdat wij geen commerciële boodschap uitdragen, maar volledig gaan voor lekkere, gezonde maaltijden.’ Dat zei Albert Kooy, chef executive van Canteen, leerbedrijf van International Hospitality Management Hogeschool Stenden.

Albert Kooy: ‘Ik weet dat we de beste zijn, maar ben toch verrast

Hij is uitgeroepen tot beste manager onderwijscatering. ‘Het is een prachtige erkenning. Ik hoop dat deze prijs ertoe leidt dat we weer een stapje in de goede richting hebben gezet.’

SVH Meesterkok Kooy pleit voor gezonde, eerlijke maaltijden die tegen betaalbare prijzen worden aangeboden zodat ze voor iedereen bereikbaar zijn. ‘Ik strijd ervoor om de marges zo klein mogelijk te houden zodat zoveel mogelijk mensen van gezonde maaltijden kunnen genieten. Als onderwijsinstelling heb je de verantwoordelijkheid om je studenten fantastische, gezonde maaltijden aan te bieden. Gezond eten is overal belangrijk, maar zeker in schoolkantines.’

Albert Kooij zei dit na afloop van de feestelijke uitreiking van de Misset Catering Awards op 13 november 2013 in het Miele Inspirience Centre in Vianen. Genomineerden, collega’s, fans en kopstukken uit de cateringbranche  waren aanwezig. De Misset Catering Awards, die ook wel de Oscars voor de catering worden genoemd, maakten na enkele jaren afwezigheid hun comeback.

Reageer op dit artikel