nieuws

Misset Catering Awards: Albert Kooy wint in categorie onderwijscatering

Catering

Albert Kooy, chef executive van Canteen, leerbedrijf van International Hospitality Management Hogeschool Stenden in Leeuwarden, is de beste manager onderwijscatering. Dit bleek op 13 november tijdens de uitreiking van de Misset Catering Awards.

Misset Catering Awards: Albert Kooy wint in categorie onderwijscatering

Meesterkok Albert Kooy doet nu alleen nog maar dingen die hij echt leuk vindt, zoals zijn werk als chef executive van Canteen. Een overtuigende winnaar, zo concluderen de juryleden Wim van der Meer (Sense FM) en Menno Oldenhof (ASVA studentenunie.)

Albert Kooy gaat te werk volgens de uitgangspunten van de nieuwe Nederlandse keuken. Met als doel beter, verser, gezonder en eerlijker te eten. Een volledig duurzaam aanbod zonder e-nummers is het devies. Koken in het seizoen, met producten van eigen grond en met respect voor product en producent.

Vier counters
Kooy heeft eerst zijn visie ingebed in het à la carte restaurant van Hogeschool Stenden, daarna deed hij dat in het voormalige bedrijfsrestaurant. Dat bestaat uit vier counters waarbinnen geshopt kan worden: coffee corner, Europese counter, Aziatische counter en een Zuid-Afrikaanse counter.

Dit omdat Stenden ook in die continenten/landen een vestiging heeft. De counters zijn volledig ingesteld op front cooking, zien er fantastisch uit en bieden een keur aan heerlijke koude en warme producten, aldus de jury. ‘Doel is om studenten een eerlijk product aan te bieden tegen een redelijke prijs. Bijzonder is dat de bereiding wordt verzorgd door studenten van de hotelschool onder begeleiding van professionals.’

Reageer op dit artikel