nieuws

Kinderen helpen ouders gezond te eten

Catering

Gezond eten op school is niet alleen goed voor de kinderen, ook de ouders hebben er baat bij. Dit bleek tijdens de Sterrendag van het Voedingscentrum in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Kinderen helpen ouders gezond te eten

Gezonde voeding op school heeft een enorme uitstraling naar de buitenwereld. Deze gaat verder dan alleen de kinderen, ook de ouders komen er mee in aanraking, zei Felix Cohen, directeur van het Voedingscentrum ‘Je helpt daarmee ook de papa’s en de mama’s. Schoolkinderen nemen het verhaal mee naar huis om het daar verder te vertellen.’

Cohen was een van de sprekers op de Sterrendag. Een andere spreker was trendwatcher Hans Steenbergen. Hij liet weten dat er een enorme bewustwording gaande is op het gebied van gezonde voeding. ‘Denk niet dat u bezig bent met een eenzame kruistocht.’

Hij hekelt het overmatige gebruik van suikers en zouten door de industrie en rept over vegetarische kalkoen en over kip in blik.  ‘Maar het kan nog erger’, zo verbaasde Steenbergen de aanwezigen. Om te vertellen over een bijzondere formule in Las Vegas: de Heart Attack Grill. Alles wat ongezond is wordt daar gekoesterd. Wie zwaarder is dan 175 kilo mag daar gratis eten. Gasten worden als patiënten behandeld.

Reageer op dit artikel