nieuws

Thérèse Boer complimenteert KLM-stewardessen

Catering

Een top-gastvrouw en een top-kok die 1000 stewardessen, stewards en pursers van de KLM vertellen hoe ze de puntjes op de i kunnen zetten bij het serveren van eten en drinken aan boord van vliegtuigen. Dit gebeurde tijdens Boutique Magnifique in de Amsterdam Convention Factory.

Thérèse Boer complimenteert KLM-stewardessen

Tijdens Boutique Magnifique dat voor de derde keer werd gehouden, kon het cabinepersoneel van de KLM kennismaken met diverse producten die ze aan boord serveren en/ of verkopen. De achtergronden ervan werden belicht. Daarnaast waren er workshops. Top-gastvrouw  Thérèse Boer van driesterren restaurant De Librije en top-kok Pascal Jalhay van Marfo gaven tekst en uitleg.

Boer liet weten dat alle wijnen in De Librije voor het serveren eerst geproefd worden. Want hoe goed de wijnen ook zijn, kurk is soms niet te voorkomen. Dat zal onderkend moeten worden. ‘Proeven of op zijn minst ruiken. Ik neem aan dat jullie dat ook doen?’ De reactie van de zaal wees uit dat dat niet het geval is. Tip van de Boer: ‘Als ik jullie was zou ik de wijnen toch maar ruiken.’

De gastvrouw is overigens zeer te spreken over de service aan boord bij de KLM. ‘Die is echt heel goed. Jullie maken echt persoonlijk contact en geven de gast het idee dat je blij bent dat ze aan boord zijn.’