nieuws

Geen snackkarren in omgeving van scholen

Catering

Als het aan de gemeenteraad van Leiden ligt mogen snackkarren binnenkort niet meer in de directe omgeving van scholen staan. Dat staat in de gezondheidsnota ‘Ruimte maken voor gezondheid’, zo meldt Leidsch Dagblad.

Geen snackkarren in omgeving van scholen

Binnen een straal van honderd meter rondom een school voor basis- of middelbaar onderwijs worden binnenkort geen vergunningen meer vergeven voor de vette hap. Later deze maand neemt de raad een beslissing.

De snackkar bij station Leiden Lammenschans zal waarschijnlijk het veld moeten ruimen. Uitbaters Vu en Le zien de bui al hangen. ‘Het is onbegrijpelijk. Al onze klanten zijn reizigers en buurtbewoners. Hier komen nooit scholieren.’

Ook andere ondernemers hebben met verbazing en ergernis gereageerd op de beleidsnota.

Reageer op dit artikel