nieuws

Albron opent glazen keuken met kas in ziekenhuis

Catering

Een glazen keuken en een kas waarin kruiden en cressen groeien. Ziehier het nieuwe Pit-restaurant van Albron in het AMC te Amsterdam.

Albron opent glazen keuken met kas in ziekenhuis

Albron opende haar eerste Pit-restaurant in het AMC te Amsterdam. Dit nieuwe concept is ontwikkeld voor ziekenhuizen en biedt patiënten, bezoekers en medewerkers op ieder moment van de dag de mogelijkheid om in een prettige omgeving te genieten van versbereide producten.

Pit staat voor genieten van lekker goed eten & drinken voor patiënten, bezoekers en medewerkers van een ziekenhuis. Blikvanger van Pit is de open, glazen keuken, met de kas waarin eigen kruiden en cressen groeien. Cressen zijn zaailingen van unieke planten met veel voedingskracht en elk hun eigen verrassende invloed op de zintuigen. De koks hebben bij de samenstelling van de huisgemaakte gerechten gekozen voor ingrediënten die een positieve invloed hebben op gezondheid en vitaliteit.

Henk Voormolen, aanvoerder Zorg bij Albron: ‘Met Pit creëren we een plek die vitaliteit uitstraalt, passend bij het ziekenhuis. In het assortiment is gekozen voor een balans tussen gezond en comfort food, verrassend en traditioneel, populair en geschikt voor de liefhebber. Een meer traditionele gast kiest voor koffie met een gevulde koek of tomatensoep met een tosti. Een meer avontuurlijke eter kiest een quinoa salade met abrikozen en kikkererwten óf een tuinbroodje met humus en gegrilde groenten.’

Kracht van Eten

Pit is een praktische vertaling van De Kracht van Eten, de visie van Albron op eten en drinken in een zorgomgeving. De Kracht van Eten gaat over eten zoals eten bedoeld is. Samen genieten van lekkere verse producten, op een vrije en informele manier. Dit vertaalt Albron naar een gezond en vitaliserend assortiment, oprechte aandacht voor de gasten en een positieve sfeer.

Zorgorganisaties zijn er om mensen beter te maken, beter te laten functioneren en zich beter te laten voelen. Natuurlijk zijn allereerst de zorg en begeleiding daarop gericht, maar Albron ziet een belangrijke rol weggelegd voor voeding; ook voeding kan bijdragen aan het welzijn van mensen. De foodserviceorganisatie is van mening dat rondom eten & drinken binnen de zorg nog veel te winnen valt. Of het nu gaat om de versheid en smaak van de warme maaltijd, de kwaliteit van het personeelsrestaurant of het verbeteren van het vaak ongezonde assortiment in het bezoekersrestaurant.

Reageer op dit artikel