nieuws

Scholieren bedenken ObesiTas voor gezonde leefstijl

Catering

Scholieren van het Groene Hart Lyceum in Alphen lanceerden de ObesiTas, een concept ter bevordering van een gezonde leefstijl. Het betrof een project voor maatschappijleer, zo meldt De Weekkrant Gouwe Koerier.

Scholieren bedenken ObesiTas voor gezonde leefstijl

Afgelopen schooljaar moesten de leerlingen een probleem benoemen en met een oplossing komen. Ze kozen als onderwerp obesitas bij jongeren en bedachten een concept voor een gezondere leefstijl. Compleet met recepten, tips en adviezen, gericht op de schoolomgeving en de schoolkantine. Dit alles verzameld in de ObesiTas.

De leerlingen zijn 16 jaar en zitten in 5 vwo van het Groene Hart Lyceum in Alphen: Aleesha Kallan, Noortje Boot, Rianne Verduijn en Tharsini Servaas. Aleesha: ‘We moesten een maatschappelijk probleem kiezen, dat werd obesitas, en als doelgroep kozen we middelbare scholieren. Vervolgens hebben we de ObesiTas bedacht, met allerlei tips en hulpmiddelen hoe je als scholier gezond kunt eten.’

Omdat de meiden veel ideeën hadden over het gezonder maken van de schoolkantine, volgden er gesprekken met de schoolcateraar. Noortje: ‘Er was net een nieuwe cateraar, en die stond er erg voor open. Dat was net voor de zomervakantie.’

Inmiddels is er al veel verbeterd. Tharsini is positief: ‘Sinds de herfstvakantie is er een nieuw aanbod. Veel keuze en acties met gezonde producten.’Aleesha somt op: ‘Volkoren panini met gezond beleg, wraps, smoothies, pastasalade, fruitsalade.’ Het viertal wil het plan uitrollen naar andere schoolkantines.

Reageer op dit artikel