nieuws

Gezonde Schoolkantine nog steeds in de minderheid

Catering

Het plan van de Tweede Kamer om alle schoolkantines in Nederland gezond te maken, gaat niet uitkomen. Van de 2000 schoollocaties halen slechts 105 locaties de norm van het Voedingscentrum, zo blijkt uit onderzoek van het KRO-NCRV-programma De Monitor.

Gezonde Schoolkantine nog steeds in de minderheid

Volgens een motie uit 2009, overgenomen door het kabinet, zijn scholen zelf verantwoordelijk voor een gezonde omgeving. In 2015 zouden alle schoolkantines gezond voedsel moeten serveren, maar dat gaat dus niet lukken, zo blijkt nu. De uitvoering van de motie ligt bij het Voedingscentrum, dat nog niet genoeg middelen en mensen heeft om alle kantines te controleren. Bij wel uitgevoerde controles in kantines bleek dat vrijwel geen enkele school ongezonde producten van de kaart had gehaald, zo meldt De Monitor.

Reageer op dit artikel