nieuws

Akkoord over gezonde voeding op scholen

Catering

Ruim 20 bedrijven hebben de intentieverklaring getekend van het Akkoord Gezonde Voeding op Scholen 2016-2020. De partijen uit de catering-en automatenbranche, producenten en leveranciers verbinden zich hiermee aan de ambitie om samen een gezonder aanbod van voeding en dranken in 40% van het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs te realiseren, zo wordt gemeld.

Akkoord over gezonde voeding op scholen

De ambitie van het nieuwe akkoord is niet alleen een gezondere keuze op school maar ook een aantrekkelijke uitstraling. Ondertekenaars voldoen minimaal aan het niveau Zilver volgens de Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum. De kantine biedt groente én fruit aan en de aankleding van de kantine moet verleiden tot een betere keuze. Aan de start van elk jaar wordt, door middel van audits op de scholen, de stand van zaken en voortgang van de ondertekenaars gemonitord.

Aantrekkelijk
Het akkoord wordt beheerd en gefaciliteerd door de organisatie Jongeren Op Gezond Gewicht. De ondertekenaars zien het belang van het structureel aantrekkelijk maken van de gezonde keuze. Zo werkt Sligro Food Group met het concept Break Point, waarmee gezonde voeding schoolbeleid wordt. Ook Vital 4 Skool Schoolcatering zet in op gezond, zo wordt gemeld. ‘Het akkoord hebben we als cateraar in ons Vitaliteitsprogramma verankerd.’ Kijk voor informatie op Jongerenopgezondgewicht.nl

 

Reageer op dit artikel