nieuws

Vitam ketchup bevat 70% minder suiker

Catering

Op 9 oktober 2015, de Dag van de Duurzaamheid, lanceerde Vitam in haar restaurants de Vitam Tomatenketchup 2.0. In 2013 maakte Vitam in samenwerking met Walter Abma voor het eerst haar eigen ketchup. Nu twee jaar later is het receptuur verbeterd.

Vitam ketchup bevat 70% minder suiker

Vitam ontwikkelt eigen producten voor haar restaurants. ‘Dit doen we volgens eigen receptuur, met duurzame ingrediënten, 100% transparant. We laten ons leiden door het seizoen’, aldus de cateraar.

Ontploffende kassen
In de zomermaanden ‘ontploffen’ de kassen van Zorgboerderij Kwekerij Osdorp en ontstaan er overschotten aan tomaten. ‘Samen met de exemplaren die niet voldoen aan het schoonheidsideaal maken wij hiervan onze eigen ketchup. Op deze manier willen we een bijdrage leveren aan het terugdringen van voedselverspilling.’

Coeur de Boeuf tomaten
De ketchup is gemaakt van Coeur de Boeuf tomaten die van nature een zoete smaak hebben waardoor de Vitam Tomatenketchup 70% minder suiker bevat dan reguliere ketchup, aldus Vitam. De tomatenketchup wordt exclusief bij de bereiding van verschillende gerechten gebruikt, zoals een boerentosti, vette vis. ‘Maar is ook heerlijk voor op brood.’

Olie en azijn
Met de Vitam Tomatenketchup wordt de eigen productlijn uitgebreid. In 2014 lanceerde Vitam haar eigen olie en azijn in vijf verschillende smaken.

 

Reageer op dit artikel