nieuws

Koks Willem de Boer Food & Events koken met David Biton

Catering 4451

Willem de Boer Food & Events in Emmeloord werkt samen met David Biton: Executive Chef van het beroemde restaurant La Regence van het King David Hotel in Jeruzalem. Het restaurant is bekend vanwege de beroemdheden die hier hebben gedineerd. Willem de Boer is vorig jaar naar Jeruzalem afgereisd en heeft daar een ontmoeting gehad met David Biton.

Koks Willem de Boer Food & Events koken met David Biton

Afgelopen zaterdag is David Biton naar Nederland gekomen voor zijn bijdrage aan het luxe sponsordiner voor Stichting Aleh, dat woensdag 17 mei plaatsvindt in De koningshof op Urk. Aleh is een stichting die zorg draagt voor kinderen in Israël met een ernstige meervoudige handicap. De Israëlische David Biton heeft het menu van het sponsordiner samengesteld.

Culinaire samenwerking

Het is bijzonder dat chef Biton speciaal voor dit sponsordiner helemaal uit Jeruzalem is gekomen om samen met de koks van Willem de Boer Food & Events de gerechten te bereiden. De eerste voorbereidingen zijn in oktober vorig jaar al begonnen, toen chef Biton ook in Nederland was. Chefkok Harry Schrijver, culinair manager Erwin Stroo en chef Biton uit Jeruzalem hebben in de tussentijd diverse culinaire visies en bereidingsmethoden met elkaar gedeeld. Begin dit jaar is de kok wederom naar Nederland gekomen om samen met de koks Nederlandse producten aan de Israëlische producten te koppelen. Na verschillende proefronden is een perfect culinair samengesteld.

Koken met enkel grondstoffen

Harry Schrijver: ‘Biton weet ons steeds weer te verrassen met zijn kennis en kunde. Het is heel inspirerend hoe hij te werk gaat. Alles wat er in het bekende restaurant La Regence gemaakt wordt, wordt opgebouwd uit enkel grondstoffen. Als voorbeeld geef ik bonbons. Zelfs de chocolade die gebruikt wordt, maakt Biton zelf. Wij doen dat niet omdat het te arbeidsintensief is: deze manier van bereiding vraagt simpelweg te veel personeel. Wel selecteren wij zorgvuldig de producten welke we gebruiken. Voor dit diner doen wij het echter wel op Bitons manier. Het is bijzonder om zo’n diner te mogen bereiden, zeker onder leiding van deze topchef.’

Reageer op dit artikel