McDonald's viert 50 jarig jubileum

McDonald's viert 50 jarig jubileum

McDonald's viert deze week een feestje omdat het zaterdag 21 augustus vijftig jaar bestaat in Nederland. Om dat te vieren zijn de Big Mac, de McKroket, de Veggie McKroket en Franse Frietjes vanaf vrijdag tijdelijk via de McDonald's app voor een speciale prijs beschikbaar. Ook kunnen fans een limited edition college jacket winnen, waar er slechts drie van gemaakt zijn.

McDonald's startte met het eerste restaurant in Zaanstad. De 254ste vestiging staat in Harnaschpolder. McDonald’s bestaat 50 jaar en viert dit met een feestje voor haar gasten door te trakteren op burgers en de klassieke Franse frietjes.

Ook is er een limited edition college jacket te winnen. Het college jacket is speciaal ontworpen voor de allergrootste fans en er zijn slechts drie van deze jackets gemaakt. De drie limited edition college jackets zijn uitsluitend te winnen via de Birthday Cake game in de McDonald’s app.

Good times

Annemarie Swijtink, senior director marketing, digital customer engagement en brand impact bij McDonald’s Nederland: 'Samen met onze franchisenemers en crew zetten we ons al vijftig jaar, elke dag weer, in om good times te serveren aan onze gasten. Vijftig jaar is wel heel speciaal natuurlijk en dat vraagt om een feestje. Daarom doen we er nu nog een schepje bovenop voor al onze gasten met deze traktatie en de game.'

Eerste restaurant
Op 21 augustus 1971 opende McDonald’s op de Vermiljoenweg in Zaandam niet alleen voor het eerst haar deuren in Nederland, dit was tevens het eerste McDonald’s restaurant op het Europese vasteland. Sindsdien is het bedrijf niet meer weg te denken en zijn vele vernieuwingen geïntroduceerd; van een McDrive, het eerste Happy Meal, tot innovaties als digitale bestelzuilen, dubbele Drivelanes bij de McDrive en een aangepast keukensysteem om verse bereiding en variatie mogelijk te maken. Ook zijn nieuwe services geïntroduceerd zoals Table Service,  McDelivery en McCafé  Nu, vijftig jaar later, telt de restaurantketen 254 restaurants in Nederland en is het part of culture geworden met negen op de tien Nederlanders die McDonald’s minimaal een keer paar jaar bezoeken.