nieuws

Chinees hotelcomplex in Amsterdam

Horeca

Amsterdam-Noord krijgt er een groot Chinees hotel- en kantoorcomplex bij. De Amsterdamse wethouder T. Hooijmaijers (Economische Zaken) heeft hiervoor een intentieverklaring ondertekend tijdens zijn werkbezoek vorige week aan zusterstad Peking, aldus een woordvoerster.

Het Chinese staatsbedrijf Tianhong Groep zal aan dit bouwproject mee financieren. China heeft nooit eerder een dergelijk bedrijf in het buitenland opgezet. De bouw kan over vier jaar beginnen op de plek waar het eindpunt van de Noord/Zuidlijn moet komen.

Dertig jaar geleden ontdekten veel Japanners Amsterdam mede dankzij de komst van het Okura hotel. De gemeente hoopt dat bij de bouw van het hotel- en kantoorcomplex ook meer Chinezen en Chinese bedrijven voor Amsterdam zullen kiezen.

Reageer op dit artikel