nieuws

‘Is steriel lekker?

Horeca

Is steriel lekker? Dat is één van de vragen op het openingsdebat ‘Ethiek en horeca’ van de European Fine Food Fair (EFFF). De beurs vindt plaats van 1 tot en met 3 oktober in het MECC.

Ex-chefkok Ton Fagel vindt van niet. Steriel krijg je als er te veel regels en belemmeringen zijn omtrent de behandeling van producten, vindt hij. ‘Natuurlijk is het van belang dat de overheid zorgt voor de volksgezondheid, en dat dier en milieu beschermd worden. Maar zo wordt het koks moeilijk gemaakt om nog lekker en leuk te koken. De overheid is hier een beetje in doorgeslagen.’ Hij meent: ‘Het gaat hierbij eigenlijk om de vraag wie er aansprakelijk is als het misgaat. Zo’n onzin.’

Op het debat praat Fagel hierover verder met collega Bianca Windhagen, kok Raymond Prinsen, en gasten Pieter van Doveren en Josephine Veering. Het debat vindt plaats op de eerste dag van de EFFF in het Elsevier Nieuwscafé om 12.00 uur.

Reageer op dit artikel