nieuws

Strandtent moet vergunning hebben

Horeca

De gemeente Zandvoort stopt met het gedogen van strandtenthouders die niet over de vereiste horecavergunningen beschikken. De badplaats heeft dat in een brief aan de ondernemers laten weten, zo heeft een woordvoerder van de gemeente maandag gezegd.

Uit onderzoek van de gemeente is gebleken dat van de bijna veertig paviljoenhouders op het strand vrijwel geen enkele exploitant over alle benodigde drank- en horecavergunningen beschikt. ‘Als er volgend jaar een nieuw strandseizoen begint, moet dat afgelopen zijn’, aldus de zegsman van de gemeente. ‘Dat hebben we de strandpachters helder laten weten. Ze hebben de hele winter de tijd om alsnog aan de juiste vergunningen te komen. Gebeurt dat niet, dan zijn ze niet langer welkom op het strand.’

Volgens de woordvoerder van de badplaats is de verscherping van het beleid mede ingegeven door de rampen in Enschede en Volendam. ‘We waren er al mee bezig om de teugels aan te halen, maar die rampen hebben de zaak wel versneld. Er moet een einde komen aan het door de vingers zien van het allerlei horecaregels.’ Zandvoort treedt op dit moment al strenger op tegen paviljoenhouders die niet tijdig hun strandtent verwijderen. Tot vorig jaar kwam de exploitant er nog met een waarschuwing van af, maar nu betaalt hij al gauw honderd gulden boete voor elke dag dat het paviljoen nog op het strand staat.

Reageer op dit artikel