nieuws

Toeristen slachtoffer van wervelstorm

Horeca

In het Centraal-Amerikaanse land Belize zijn door een wervelstorm zeker dertien mensen om het leven gekomen, onder wie elf Amerikaanse toeristen. Iris raasde in de nacht van maandag op dinsdag langs de kust met windsnelheden tot ruim 230 kilometer per uur.

Het was de hevigste storm sinds Mitch, de orkaan die drie jaar geleden dood en verderf zaaide in Midden-Amerika.
De orkaan ging gepaard met enorme regenval. Zo’n 100.000 mensen werden uit kustplaatsen geëvacueerd. Het kleine land aan de Caraïbische Zee heeft 240.000 inwoners. Elf doden waren Amerikaanse toeristen die voor de kust een rondvaart maakten. Volgens de radio van Belize hebben de boten schade opgelopen. Het land leeft vooral van het toerisme en de bananenteelt.

Reageer op dit artikel