nieuws

Grondlegger ‘Slagharen’ onderscheiden

Horeca

Henk Bemboom (80), grondlegger van attractiepark Slagharen, is in de prestigieuze Hall of Fame van de International Association of Amusement Parks and Attractions (Iaapa) opgenomen. Dat heeft het park donderdag bekendgemaakt.

Eerder werd Anton Pieck postuum op dezelfde wijze onderscheiden. Jaarlijks worden drie mensen postuum en één nog levende zijnde ‘parkpionier’ in de Hall of Fame opgenomen, volgens het attractiepark ‘de meest prestigieuze onderscheiding in de bedrijfstak’.

De bedenker van het voormalige Ponypark Slagharen heeft als eerste het principe van de zogenoemde all-in-entreeprijs geïntroduceerd, een inmiddels veel gehanteerd systeem bij attractieparken. Ook het concept van een vakantiehuisje in combinatie met een pony wordt uniek genoemd.

De toekenning van de onderscheiding is woensdag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het Amerikaanse Orlando van de Iaapa. Deze organisatie heeft meer dan 5600 leden in 101 landen.

Reageer op dit artikel