nieuws

Eerste geval van BSE in Oostenrijk

Horeca

In Oostenrijk is een eerste geval van de gekkekoeienziekte BSE ontdekt. Een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid heeft dat zaterdag 8 december bevestigd.

In totaal zijn vier onderzoeken gedaan om absolute zekerheid te krijgen over de besmetting. De besmette koe was donderdag 6 december in Waldviertel in het oosten van het land geslacht, zei een dierenarts op de Oostenrijkse televisie. De woordvoerder van het ministerie wilde de plaats niet bevestigen.

Tot vrijdag waren er in Europa drie landen waar nog geen BSE was geconstateerd. Na de bevestiging van vrijdag dat bij een zesjarige koe BSE in Finland BSE was vastgesteld en het nieuws uit Oostenrijk is er nu nog maar een BSE-vrij land in Europa: Zweden.

Reageer op dit artikel