nieuws

Meer voorlichting over drankmisbruik

Horeca

Voorlichting over alcoholmisbruik werkt, maar bereikt nog te weinig jongeren. Dat blijkt uit onderzoek dat het Nationaal Instituut voor Gezondheidsvoorlichting en Ziektepreventie (NIGZ) naar haar campagnes liet doen. Slechts de helft van alle middelbare scholieren krijgt actief voorlichting over drankmisbruik. Om dit aantal te vergroten, wil het NIGZ dat de overheid meer bijdraagt.

Het NIGZ kan jaarlijks rekenen op drie miljoen gulden van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Daarnaast dragen gemeenten nog zo’n twee miljoen gulden per jaar bij. Campagneleider Van Dalen vindt dat dit totaalbedrag van vijf miljoen gulden door VWS moet worden verdubbeld: ‘Dat is nog weinig in vergelijking met de elf miljoen die aan tabaksvoorlichting wordt gespendeerd’.

Reageer op dit artikel