nieuws

Sexbranche loopt blauwtje bij KHN

Horeca

MKB Nederland gaat de Nederlandse seksindustrie vertegenwoordigen. Eerder probeerden een aantal seksclubs tevergeefs onderdak te vinden bij Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

Volgens KHN-directeur Jeu Claes blijft de deur voor de seksclubs op slot omdat ‘de horeca geen primaire activiteit is van deze bedrijven’. Bovendien wil KHN verre blijven van de criminaliteit in de seksbranche. De seksbranche verwijt KHN dat zij de weigering baseert op oude statuten van vóór de legalisering. Volgens Claes is dat niet waar. ‘Na de legalisering hebben we er nog eens over gesproken. Wij willen het niet.’

Nu het bordeelverbod is opgeheven en de prostitutiebedrijven een legale bedrijfstak zijn geworden, is er behoefte aan een landelijke organisatie. De eerste seksclubs die zich bij MKB Nederland hebben aangesloten zijn leden van de Excellent Groep, waaronder Sauna Diana in Zundert, Dolce Vita in Herten, Paradise Club en Mayfair, beide in Den Haag. MKB Nederland zal zich vooral bezig gaan houden met fiscale zaken, verzekeringen, financieringen bij banken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Reageer op dit artikel