nieuws

Vergunning voor alle Volendamse horeca

Horeca

De circa zestig horecabedrijven in Volendam hebben dit jaar een gebruiksvergunning gekregen. Volgens gemeentewoordvoerder C. Kwakman zijn de laatste aanvragen in behandeling genomen. ‘Daarmee hebben we onze doelstelling van dit jaar gehaald.

Vier brandweerofficieren werden aangesteld om de achterstand in te halen. Volgens Kwakman hadden tot 1 januari dit jaar misschien twee à drie horecabedrijven een gebruiksvergunning. De gemeente Edam-Volendam wil voor eind volgend jaar de gebruiksvergunningen voor alle gebouwen in orde hebben.

Het afgeven van de vergunningen kwam na de nieuwjaarsbrand aan het rollen. Door een brand in het Volendamse café De Hemel kwamen veertien jongeren om het leven en raakten bijna driehonderd cafébezoekers gewond.

Een gebruiksvergunning is vereist als een gebouw meer dan vijftig personen herbergt. De commissie-Alders die de oorzaak en de nasleep van de cafébrand onderzocht, concludeerde dat tachtig procent van de onderzochte gemeenten een achterstand heeft bij het afgeven van gebruiksvergunningen.

Reageer op dit artikel