nieuws

Aanslag op hotel in Kenia maakt slachtoffers

Horeca

In de Keniaanse havenstad Mombasa zijn donderdag ten minste acht doden gevallen toen een bomauto zich in het Paradise Hotel boorde. Tientallen mensen, onder wie een aantal kinderen, raakten gewond. Dat heeft een Keniaanse regeringswoordvoerder gemeld.

In het vakantiehotel, dat iets buiten de stad ligt, brak na de explosie brand uit. Onder de slachtoffers zijn behalve Keniaanse werknemers van het hotel vooral veel Israëliërs. Het hotel is populair onder Israëlische toeristen; volgens de Israëlische televisie is het in Israëlische handen. De regering van Israël heeft direct een vliegtuig naar Mombasa gestuurd voor de verzorging van de slachtoffers. Het hotel is door de ontploffing deels ingestort en staat in brand. Vermoedelijk bevinden zich in het gebouw nog meer doden en gewonden, want zeker zestig mensen worden vermist. Het hotel had meer dan 130 gasten.

Een barman van een hotel tegenover het getroffen gebouw vertelde dat hij vlak na aankomst van een grote groep Israëlische toeristen in het Paradise Hotel een witte jeep door het hek had zien breken. ‘Er zaten drie mensen van Arabische afkomst in. Toen de auto de receptie had bereikt, hoorde ik een explosie en vloog het hotel in brand’, aldus de ooggetuige.

Reageer op dit artikel