nieuws

Horecakrant Leeuwarden zal niet meer verschijnen

Horeca

De Horecakrant Leeuwarden bestaat niet meer. Het blad, gemaakt door Uitgeverij het Noorden, werd een jaar geleden opgericht op initiatief van de afdeling Leeuwarden van de Koninklijke Horeca Bond. Doel was om de plaatselijke horeca te promoten en evenementen aan te kondigen.

Volgens afdelingsvoorzitter Baukje de Vries was er onder horecaondernemers echter te weinig animo om te adverteren in de krant, die in Leeuwarden en omstreken gratis werd verspreid in een oplage van 15.000 stuks. ‘In het eerste jaar hebben we te maken gehad met wat kinderziektes, zoals de distributie die onder de maat was. Daardoor haakten steeds meer adverteerders af’, aldus De Vries. Over twee weken is er een afdelingsvergadering waar de perikelen rond de krant op de agenda zullen staan. Dan zal ook worden besloten of de Horecakrant een opvolger zal krijgen.

Reageer op dit artikel