nieuws

Hoteliers adviseren Golden Tulip

Horeca

Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts heeft een adviesorgaan opgericht voor de eigen franchiseorganisatie. Het orgaan, dat General Franchise Council is gedoopt, is bedoeld om de rechten van de franchisenemers (zelfstandige hoteliers aangesloten bij Golden Tulip) te beschermen en de continuïteit van het merk Golden Tulip voor de toekomst te waarborgen. De council bestaat uit een aantal vertegenwoordigers van de franchisenemers uit negen Europese landen, het Midden-Oosten en Noord- en Zuid-Amerika en een aantal leden van het Golden Tulip-management.

Volgens Hans Kennedie, chief executive officer van Golden Tulip (450 hotels in 50 landen) is de council vormgegeven naar het voorbeeld van de auto-industrie, waar de dealership-structuur goed blijkt te werken: ‘Het is belangrijk voor de franchisenemer dat het beeld van de agressor verdwijnt en dat de franchisegever toewerkt naar het ondersteunen van de hotels. Door het maken van gezamenlijke beslissingen op bepaalde gebieden willen wij laten zien dat winst alleen kan worden behaald door middel van samenwerking.’

De oprichting van het adviesorgaan is een direct gevolg van de onzekere periode waarin Golden Tulip vorig jaar verkeerde. De eigenaar van het merk, NH Hotels, voorzag toen een aantal eigen Golden Tulip Hotels van een andere naam en zette, zeer tot schrik van de franchisenemers, de brand Golden Tulip in de uitverkoop. Golden Tulip-directeur Kennedie wist via een management buy out de macht naar zich toe te trekken en redde daarmee uiteindelijk de merknaam.

Reageer op dit artikel