nieuws

Verdachte schietpartij discotheek tien dagen vast

Horeca

De 29-jarige man die zaterdagmorgen is aangehouden op verdenking van het doodschieten van een portier van de Nijmeegse discotheek The Matrixx is dinsdag in bewaring gesteld. De rechter-commissaris in Arnhem laat de man voorlopig tien dagen langer in voorarrest zitten.

Het is niet bekend of de 29-jarige verdachte al een verklaring heeft afgelegd over de gebeurtenissen in de discotheek in de vroege ochtend van 3 november. Volgens getuigen was de man kwaad omdat hij uit de gelegenheid was gezet. Hij haalde elders een vuurwapen en schoot dat in de deuropening van de disco leeg. Daarbij raakte een tweede portier zwaargewond.

Een 25-jarige Nijmeegse zit al sinds vorige week maandag vast op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. De politie wist al vrij snel wie de vermoedelijke schutter zou zijn, maar deze man verdween uit Nijmegen. Arrestatieteams deden invallen in woningen in Utrecht, maar uiteindelijk hield de politie in Hoofddorp de man bij een horecagelegenheid aan.

Reageer op dit artikel