nieuws

Vers’ fruit uit Thailand

Horeca

Tropical Food importeert diverse soorten tropisch fruit uit Thailand. Het fruit is handmatig schoongemaakt en geportioneerd in partjes, in grote blokken of heel gelaten. Vervolgens is het ingevroren, waarbij het fruit binnen vijf minuten tot in de kern op –35°C is teruggebracht. Het losgevroren fruit is onder beschermende atmosfeer verpakt in kilozakken en gaat daarna […]

Tropical Food importeert diverse soorten tropisch fruit uit Thailand. Het fruit is handmatig schoongemaakt en geportioneerd in partjes, in grote blokken of heel gelaten. Vervolgens is het ingevroren, waarbij het fruit binnen vijf minuten tot in de kern op –35°C is teruggebracht. Het losgevroren fruit is onder beschermende atmosfeer verpakt in kilozakken en gaat daarna de opslagruimte in (–21°C).

Deze methode voorkomt de vorming van ijskristallen zodat het fruit na ontdooien bijna niet van vers is te onderscheiden. Het fruit is daarom multifunctioneel toepasbaar in buffetten, à la carte en in versfruitconcepten.

Informatie: Tropical Food, Bussum, (035) 694 75 20 of www.tropicalfood.nl.

Reageer op dit artikel