nieuws

Club iT heropent zijn deuren

Horeca

De Amsterdamse club iT opent zaterdagavond na een sluiting van vier maanden opnieuw zijn deuren. Na een wisseling van eigenaar en een grondige verbouwing, kan er weer gedanst worden in de extravagante discotheek aan de Amstelstraat.

De nieuwe uitbaters, onder leiding van horecaondernemer Carlo Pitzalis, maken een doorstart met de discotheek. Niet alleen de binnenkant is veranderd, de karakteristieke roze buitenkant is eveneens voorzien van een andere kleur. Het iT-concept blijft ondanks de renovatie bestaan.

Toen de vorige uitbater Edwin Kollenburg bekendmaakte dat hij de club wegens te hoge huurkosten in het voormalige Floraheater wilde sluiten, stonden de ondernemers in de rij. De iT werd in 1989 opgericht door de Oostenrijker Manfred Langer, die in 1994 overleed. De discotheek ontpopte zich tot een club met internationale allure. Naast Nederlandse bekendheden wisten bijvoorbeeld ook Grace Jones, Eddy Murphy en Boy George hun weg naar de iT te vinden.

Reageer op dit artikel