nieuws

Cooremans tekent vrede over innovatieve friteszak

Horeca

De bekende Vlaamse fritesbakker Eddy Cooremans is op zaterdag 14 december te gast in het Amsterdamse restaurant Wanka. Hij luistert daar de eerste verjaardag op van de kartonnen puntzak met sausreservoir, waarvoor het Ruurlose bedrijf Zalpak begin dit jaar een nominatie verwierf voor de Horecava Innovation Award.

De innovatieve friteszak is naar eigen zeggen bedacht door industrieel ontwerper Carlo Pellati. Eddy Cooremans bestrijdt dat.

In Snackkoerier nummer 4 van 15 februari jongstleden gaf hij aan dat Pellati en producent Zalpak met zijn reeds uit 1998 daterende vinding op de loop zijn gegaan. Niettemin is hij aanwezig bij de viering van het eenjarig bestaan. Cooremans zal de hele avond Vlaamse frites bakken. ‘Wij moeten niet langer twisten over wie dit concept heeft uitgevonden?’, zo laat hij desgevraagd weten. ‘Daar schiet je niets mee op. De Hollanders en ik hebben nu de handen ineen geslagen. Wellicht komt de vinding ook op de Duitse en Engelse markt. Er is afgesproken dat ik de promotie van de puntzak daar zal ondersteunen.’

Reageer op dit artikel