nieuws

Eerste hotelboekingen Elfstedentocht al gemaakt

Horeca

De eerste boekingen voor een hotelkamer met het oog op een mogelijke Elfstedentocht zijn al weer gemaakt. De Leeuwarder hotelhouder Chris van der Leij van hotel ’t Anker aan de Eewal kreeg maandagmorgen telefoon vanuit het Zuidhollandse Strijen. Het verzoek was om reeds een kamer te reserveren voor de Elfstedentocht.

Van der Leij heeft een systeem ontwikkeld waarbij hij alle binnenkomende verzoeken registreert op hun startnummer voor de schaatstocht. Van der Leij: ‘Als ik dat nummer weet dan ken ik ook de starttijd en plaats ik deze personen bij elkaar op een kamer. Het is dus voor de Elfstedentocht niet mogelijk om een kamer te reserveren, wel een bed.’Wie bij Van der Leij een bed reserveert betaalt een kleine vergoeding en is dan de hele winter verzekerd van een slaapplaats in ’t Anker.

Reageer op dit artikel