nieuws

Groot deel Haagse horeca niet brandveilig

Horeca

Veel horecagelegenheden in Den Haag blijken niet te voldoen aan alle brandveiligheidseisen. Burgemeester Deetman heeft laten weten dat slechts enkele van 169 gecontroleerde gelegenheden voldoet aan alle brandweervoorschriften.

De brandweer stuitte eind november en begin december tijdens extra controles voor de feestdagen op onder meer obstakels in vluchtwegen en niet-geïmpregneerde gordijnen en versieringen. De controleurs namen horecagelegenheden in het stadscentrum en in Scheveningen onder de loep. Hoeveel etablissementen niet voldoen aan de voorschriften, is niet duidelijk.

Deetman noemt het zorgelijk dat uitbaters te weinig besef hebben van de brandveiligheidsrisico’s in hun zaak. Daarom wijst hij ze per brief nog eens op de verantwoordelijkheid die ze dragen.

Reageer op dit artikel