nieuws

Rauwe eieren mogen toch

Horeca

Het lijkt erop dat de gepasteuriseerde eieren de keukendeur uit kunnen. Het gebruik van rauwe eieren die volgens het certificaat van de leverancier salmonellavrij zijn, is toegestaan. Voorwaarde is wel dat de kok hiervan melding maakt in zijn hygiënehandboek. Dit laat de Keuringsdienst van Waren schriftelijk weten aan Misset Horeca’s columnist en SVH Meesterkok Constant Fonk

‘We zijn er al vier jaar mee op de markt’, vertelt Gerard Gulliker van De Boed. Groothandels staan echter niet te springen om deze eieren te verkopen, omdat ze dan in hun maag zitten met andere niet-salmonellavrije exemplaren. De salmonellavrije eieren zijn ongeveer €3,- per 100 stuks duurder.

Het bedrijfschap Horeca en Catering, betrokken bij het opstellen van de hygiënecode voor de horeca, laat bij monde van Wim Waninge weten niet op de hoogte te zijn van het bestaan van deze eieren. Hij reageert alsof er niet veel aan de hand is. ‘Er staat nergens in de wet dat je niet met rauwe eieren mag werken.’

Reageer op dit artikel