nieuws

Michelinrestaurant Vossius definitief dicht

Horeca

Restaurant Vossius in Amsterdam heeft definitief de deuren moeten sluiten. Het is niet gelukt financiers te vinden die geld in het restaurant willen steken, aldus mede-exploitant J. Vincke dinsdag. Hij zei nu met mede-eigenaar en topkok Robert Kranenborg even rust te nemen om zich te bezinnen op de toekomst.

Het luxueuze restaurant werd een maand geleden door de deurwaarder ontruimd na een huurachterstand van een jaar. Vossius opende pas eind 2001 de deuren. Onder aanvoering van Kranenborg, de voormalige kok van het Amstel Hotel in Amsterdam, kreeg het restaurant kort na de opening al een Michelinster. Kranenborg en Vincke hoopten uiteindelijk drie sterren te halen.

Half augustus verleende de rechtbank in Amsterdam surseance van betaling aan Vossius. De bewindvoerder probeerde sinds die tijd geldschieters te vinden om een doorstart te kunnen maken. Vossius heeft een schuld van 900.000 euro bij de verhuurder, de Nedstede Groep. De helft hiervan bedroeg een huurachterstand en 450.000 euro betrof een persoonlijke lening van de Nedstede Groep aan Kranenborg, Vincke en mede-aandeelhouder R. van Kampen.

Maandagmiddag heeft de bewindvoerder aan de rechtbank laten weten dat de poging tot een doorstart is mislukt. Volgens de Nedstede Groep zijn er al andere gegadigden voor het pand in het centrum van Amsterdam. ‘Gezien de infrastructuur ligt het in de lijn der verwachting dat er weer een restaurant in komt’, aldus een woordvoerder. De verhuurder onderzoekt nog de mogelijkheid om de lening bij Kranenborg, Vincke en Van Kampen te verhalen.

Restaurant Vossius werd voor de opening in 2001 met de allerduurste materialen verbouwd. Zo is het plafond bedekt met bladgoud. Bij de inrichting van hun restaurant deden Kranenborg en Vincke een beroep op de beroemde binnenhuisarchitect Cees Dam en zijn zoon Diederik.

Het luxueuze restaurant werd een maand geleden door de deurwaarder ontruimd na een huurachterstand van een jaar. Vossius opende pas eind 2001 de deuren. Onder aanvoering van Kranenborg, de voormalige kok van het Amstel Hotel in Amsterdam, kreeg het restaurant kort na de opening al een Michelinster. Kranenborg en Vincke hoopten uiteindelijk drie sterren te halen.

Half augustus verleende de rechtbank in Amsterdam surseance van betaling aan Vossius. De bewindvoerder probeerde sinds die tijd geldschieters te vinden om een doorstart te kunnen maken. Vossius heeft een schuld van 900.000 euro bij de verhuurder, de Nedstede Groep. De helft hiervan bedroeg een huurachterstand en 450.000 euro betrof een persoonlijke lening van de Nedstede Groep aan Kranenborg, Vincke en mede-aandeelhouder R. van Kampen.

Maandagmiddag heeft de bewindvoerder aan de rechtbank laten weten dat de poging tot een doorstart is mislukt. Volgens de Nedstede Groep zijn er al andere gegadigden voor het pand in het centrum van Amsterdam. ‘Gezien de infrastructuur ligt het in de lijn der verwachting dat er weer een restaurant in komt’, aldus een woordvoerder. De verhuurder onderzoekt nog de mogelijkheid om de lening bij Kranenborg, Vincke en Van Kampen te verhalen.

Restaurant Vossius werd voor de opening in 2001 met de allerduurste materialen verbouwd. Zo is het plafond bedekt met bladgoud. Bij de inrichting van hun restaurant deden Kranenborg en Vincke een beroep op de beroemde binnenhuisarchitect Cees Dam en zijn zoon Diederik.

Reageer op dit artikel