nieuws

Eerste ArboHoreca-prijs voor Restaurant Houtrust

Horeca

Restaurant Houtrust in Hooglanderveen nabij Amersfoort heeft de eerste ArboHoreca-prijs gewonnen. Het horecabedrijf kreeg de prijs uit handen van Jan Geenemans, voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland. Volgens de jury slaagt Houtrust er als beste in de inrichting van de werkplek te combineren met aandacht voor het personeel.

De tweede prijs ging naar Cafetaria Graft in Oisterwijk, de derde prijs naar Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de aftrap van de HappyHoreca-campagne. Deze actie heeft als doel arbeidsomstandigheden in de horeca te verbeteren en daarmee de werkdruk te verlagen.

De jury prees Houtrust vooral omdat het restaurant werkt met ergonomisch meubilair en keukenapparatuur. Verder zijn er goede afspraken gemaakt over verzuim, inspraak en overwerk. Alle afspraken liggen vast op papier.

De ArboHoreca-Prijs en de HappyHoreca-campagne vloeien voort uit het Arboconvenant Werkdruk Horeca. Dit Arboconvenant werd in 2000 getekend door Koninklijk Horeca Nederland, FNV Horecabond, CNV Horeca, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het bedrijfschap Horeca en Catering. Doelstelling van dit Arboconvenant is dat de werkdruk in de horeca in 2004 met 10 procent is verlaagd.

De tweede prijs ging naar Cafetaria Graft in Oisterwijk, de derde prijs naar Conferentiecentrum Samaya in Werkhoven. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de aftrap van de HappyHoreca-campagne. Deze actie heeft als doel arbeidsomstandigheden in de horeca te verbeteren en daarmee de werkdruk te verlagen.

De jury prees Houtrust vooral omdat het restaurant werkt met ergonomisch meubilair en keukenapparatuur. Verder zijn er goede afspraken gemaakt over verzuim, inspraak en overwerk. Alle afspraken liggen vast op papier.

De ArboHoreca-Prijs en de HappyHoreca-campagne vloeien voort uit het Arboconvenant Werkdruk Horeca. Dit Arboconvenant werd in 2000 getekend door Koninklijk Horeca Nederland, FNV Horecabond, CNV Horeca, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het bedrijfschap Horeca en Catering. Doelstelling van dit Arboconvenant is dat de werkdruk in de horeca in 2004 met 10 procent is verlaagd.

Reageer op dit artikel