nieuws

Fano Fine Food in surseance na fraude

Horeca

Gerommel met de boekhouding heeft er voor gezorgd dat salademaker FanoFineFood in surseance is beland. Het bedrijf kan door het ‘substantiële’ gesjoemel de rekeningen niet meer betalen, meldde het donderdag. De fabrikant heeft een forse financiële injectie nodig.

De twee directeuren zijn inmiddels ontslagen. Ze werkten ongeveer twintig jaar bij Fano Fine Food. De tijdelijke directie heeft een nieuw plan opgesteld dat het bedrijf er weer bovenop moet helpen, zo heeft zij donderdag meegedeeld.

Volgens interim-directeur J. Eyssen is de kans zeer groot dat er in het personeelsbestand wordt gesneden. Hoeveel mensen eruit moeten, is volgens hem nog onduidelijk. ‘De onderneming is te groot vergeleken met de marktpositie die we innemen.’

De afnemers accepteren volgens Eyssen dat de fabrikant van onder meer Abee-salades de rekeningen voorlopig niet betaald. ‘Ze vinden het niet leuk, maar het is niet anders.’ De salades blijven voorlopig in de schappen van supermarkten liggen.

Bij de fabrikant werken zeshonderd mensen, van wie 250 op het hoofdkantoor in het Friese Oosterwolde. Het bedrijf heeft verder vestigingen in Emmen, Oldenzaal, Rotterdam en België.

Reageer op dit artikel