nieuws

Flessen Breezer ontploft

Horeca

Bacardi-Martini haalt alle flessen van het populaire drankje Breezer terug. In advertenties wordt vandaag gewaarschuwd voor problemen met de 70 centiliterfles. Twee mensen zijn in de afgelopen weken gewond geraakt toen een grote fles Breezer barstte. Een Nederlander liep daardoor snijwonden in het gezicht op en in Groot-Brittannië raakte iemand gewond aan de handen.

Over de ernst van de verwondingen kon een woordvoerster van Bacardi-Martini Nederland dinsdagavond ‘om privacyredenen’ geen mededelingen doen. Het bedrijf haalt uit voorzorg alle grote flessen Bacardi Breezer in de smaken Orange en Lemon uit de handel. Het gaat om 50.000 à 100.000 flessen in Nederland, Groot-Brittannië en België. De grote flessen zijn sinds juni op de markt.

Bacardi-Martini benadrukt dat het product zelf volledig geschikt is voor consumptie. Maar de flessen worden teruggehaald, omdat Bacardi-Martini geen enkel risico wil lopen.

Het bedrijf heeft een uitvoerig onderzoek ingesteld naar de mogelijke oorzaak van het probleem. Consumenten krijgen het aankoopbedrag terug nadat ze de dop van de fles van Bacardi Breezer 70cl. hebben teruggestuurd. Ze kunnen dat tot uiterlijk 1 november doen.

Over de omvang van de schade voor het bedrijf kon de woordvoerster nog niets zeggen. Bacardi-Martini wijst erop dat alle kleinere Bacardi Breezer-flessen (275 ml.) veilig zijn voor gebruik.

Over de ernst van de verwondingen kon een woordvoerster van Bacardi-Martini Nederland dinsdagavond ‘om privacyredenen’ geen mededelingen doen. Het bedrijf haalt uit voorzorg alle grote flessen Bacardi Breezer in de smaken Orange en Lemon uit de handel. Het gaat om 50.000 à 100.000 flessen in Nederland, Groot-Brittannië en België. De grote flessen zijn sinds juni op de markt.

Bacardi-Martini benadrukt dat het product zelf volledig geschikt is voor consumptie. Maar de flessen worden teruggehaald, omdat Bacardi-Martini geen enkel risico wil lopen.

Het bedrijf heeft een uitvoerig onderzoek ingesteld naar de mogelijke oorzaak van het probleem. Consumenten krijgen het aankoopbedrag terug nadat ze de dop van de fles van Bacardi Breezer 70cl. hebben teruggestuurd. Ze kunnen dat tot uiterlijk 1 november doen.

Over de omvang van de schade voor het bedrijf kon de woordvoerster nog niets zeggen. Bacardi-Martini wijst erop dat alle kleinere Bacardi Breezer-flessen (275 ml.) veilig zijn voor gebruik.

Reageer op dit artikel