nieuws

Kom proeven voor het goede doel in Grand Hotel Karel V-Utrecht

Horeca

Wijnen, olijfolie en kaas staan op zondag 12 oktober klaar om geproefd te worden in Grand Hotel Karel V. Het Utrechtse hotel stelt zijn deuren open voor de stichting Ayuda die geld inzamelt voor een werkplaats bij een school voor dove kinderen in Ghana. Proeven voor het goede doel dus. Een lokaal initiatief waarin verschillende Utrechtse organisaties samenwerken.

Niet alleen Karel V ondersteunt de Utrechtse stichting Ayuda. De wijnproeverij met maar liefst 15 wijnen, wordt verzorgd door Henri Bloem’s Wijnkoperij.

De proefmiddag heeft plaats van 14.00 tot 17.00 uur. Naast het proeven van wijn en olie, staat voor iedere bezoeker een plankje klaar met een selectie kazen. Verder is er een boekenmarkt met nieuwe en tweedehands boeken en worden rondleidingen verzorgd door delen van de voormalige Landcommanderij van de Ridderlijke Duitse Orde, waarin Karel V is gehuisvest. Voor de kinderen is er een hoekje waar zij koksmutsen kunnen beschilderen.

Het doel
Ayuda zamelt dit jaar geld in voor de bouw van een werkplaats in Wa, Ghana. Dove kinderen kunnen daar een vak leren zodat ze in de toekomst zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien. De bouw van de werkplaats kost zo’n 38.000 euro.

Voor de realisatie werkt Ayuda samen met De stichtingen Wilde Ganzen en ICCO. Via het Wilde Ganzen – ICCO Premieplus Plan wordt het bedrag dat Ayuda inzamelt, verdriedubbeld. Ayuda moet zelf 12.750 euro bijeen brengen. Met verschillende acties eerder dit jaar is reeds 8000 euro ingezameld.

Ayuda
De stichting Ayuda is in 2001 opgericht met het doel bij te dragen aan een betere toekomst voor kansarmen in ontwikkelingslanden. De stichting doet dit door het ondersteunen van kleinschalige projecten in Ghana. Ayuda is inmiddels geworteld in de Utrechtse samenleving. Er wordt nauw samengewerkt met basisschool De Twijn die onder meer een sponsorloop organiseert, het schoolgebouw in de zomer beschikbaar stelde voor een bingo en het hele jaar door geld inzamelt met karweitjes. Ook tijdens een loterij bij Tennis Club Domstad deze zomer is geld opgehaald voor de bouw van de werkplaats in Ghana.

Niet alleen Karel V ondersteunt de Utrechtse stichting Ayuda. De wijnproeverij met maar liefst 15 wijnen, wordt verzorgd door Henri Bloem’s Wijnkoperij.

De proefmiddag heeft plaats van 14.00 tot 17.00 uur. Naast het proeven van wijn en olie, staat voor iedere bezoeker een plankje klaar met een selectie kazen. Verder is er een boekenmarkt met nieuwe en tweedehands boeken en worden rondleidingen verzorgd door delen van de voormalige Landcommanderij van de Ridderlijke Duitse Orde, waarin Karel V is gehuisvest. Voor de kinderen is er een hoekje waar zij koksmutsen kunnen beschilderen.

Het doel
Ayuda zamelt dit jaar geld in voor de bouw van een werkplaats in Wa, Ghana. Dove kinderen kunnen daar een vak leren zodat ze in de toekomst zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien. De bouw van de werkplaats kost zo’n 38.000 euro.

Voor de realisatie werkt Ayuda samen met De stichtingen Wilde Ganzen en ICCO. Via het Wilde Ganzen – ICCO Premieplus Plan wordt het bedrag dat Ayuda inzamelt, verdriedubbeld. Ayuda moet zelf 12.750 euro bijeen brengen. Met verschillende acties eerder dit jaar is reeds 8000 euro ingezameld.

Ayuda
De stichting Ayuda is in 2001 opgericht met het doel bij te dragen aan een betere toekomst voor kansarmen in ontwikkelingslanden. De stichting doet dit door het ondersteunen van kleinschalige projecten in Ghana. Ayuda is inmiddels geworteld in de Utrechtse samenleving. Er wordt nauw samengewerkt met basisschool De Twijn die onder meer een sponsorloop organiseert, het schoolgebouw in de zomer beschikbaar stelde voor een bingo en het hele jaar door geld inzamelt met karweitjes. Ook tijdens een loterij bij Tennis Club Domstad deze zomer is geld opgehaald voor de bouw van de werkplaats in Ghana.

Reageer op dit artikel