nieuws

R&B-feest eindigt in massale vechtpartij

Horeca

Een R&B-feest in de Heineken Music Hall in Amsterdam Zuid-Oost is zondagochtend geëindigd in een massale vechtpartij. Rond half zes gingen vijftig mensen elkaar te lijf met stokken en stenen en bestookten elkaar met pepperspray. Toen de politie de boel kwam sussen, raakte een agent lichtgewond. De politie arresteerde twee raddraaiers, aldus een woordvoerder.

Het feest in de Heineken Music Hall, dat zaterdagavond begon, trok ongeveer 5000 bezoekers. Volgens de politie werden twintig tot dertig mensen niet toegelaten. Die bleven echter tot vroeg in de ochtend rondhangen in de omgeving van de muziekhal en gedroegen zich baldadig. Toen andere mensen zich ermee gingen bemoeien, sloeg de vlam in de pan.

De politie had de mobiele eenheid ter plaatse, maar die hoefde niet te worden ingezet. Agenten wisten de vechtende partijen uiteindelijk te scheiden. De R&B-feesten vinden wel vaker plaats in de Heineken Music Hall. Het is de eerste keer dat de situatie hierbij uit de hand liep, zo zei een woordvoerder.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel