nieuws

Veel mis bij cafés Oude Haven Rotterdam

Horeca

De cafés en restaurantjes in de Oude Haven in Rotterdam lappen de wet aan hun laars. Bij een controle in het populaire uitgaansgebied in het centrum turfde de politie donderdag bij veertien van de zestien zaken talrijke overtredingen.

Drie van de etablissementen rond de haven bij Blaak werden tijdelijk gesloten tot de exploitant kwam opdagen. Medewerkers van de brandweer signaleerden in twaalf horecagelegenheden gebreken, zoals geblokkeerde nooduitgangen, ontbreken van noodverlichting en niet goedgekeurde brandblusapparaten.

Elektriciteitsbedrijf Eneco constateerde dat in vier zaken was geknoeid met de elektriciteitsmeter of de zegels waren verbroken. In drie cafés werd totaal voor 1800 euro aan boetes opgelegd en geïnd. Personeel van de Vreemdelingendienst hield in drie zaken vier illegale werknemers aan.

‘Het is niet zo dat de horeca in de Oude Haven compleet onveilig is’, aldus vrijdag een woordvoerder van de politie, ‘maar na de ramp in Volendam willen we dat de zaken aan alle eisen voldoen.’

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel