nieuws

Verkiezing van Restaurantwijn van het jaar

Horeca

Wat wordt de rode restaurantwijn van het jaar 2003? Die vraag wordt beantwoord op 2 november tijdens de jaarlijkse restaurantwijnverkiezing in het Prisma College Van Cooth. Het Nederlands Wijngilde (NWG) houdt deze verkiezing omdat het ‘de vaak voortreffelijke huiswijn of andere prachtige wijnen op de wijnkaart van de restaurateurs uit Breda en omstreken’ wil promoten. Beoordeeld worden rode (huis- of andere) wijnen tot een prijs van maximaal 25 euro.

De wijnen worden door middel van een blindproeverij beoordeeld door een panel dat is samengesteld uit leden van het wijngilde, afdeling Noord-Brabant, en afgevaardigden van de deelnemende restaurants.

De wijn moet minimaal twee maanden op de wijnkaart van het restaurant staan. De winnaar krijgt de onderscheiding ‘Restaurantwijn van het jaar’.

Reageer op dit artikel