nieuws

Amerikaanse beren lijden onder fastfoodcultuur

Horeca

De Amerikaanse gewoonte om geregeld fastfood te eten, zorgt niet alleen voor overgewicht bij volwassenen, kinderen en zelfs huisdieren. Ook beren in de buurt van bewoonde gebieden ondervinden de gevolgen van de vette, snelle hap. De dieren worden luier en dikker, meldde dinsdag The New York Times uit een onderzoek in Sierra Nevada.

De dieren vinden hun eten bij vuilnisbakken en op straat. Daardoor besteden ze geen tijd meer aan de jacht, maar worden afhankelijk van de restanten die de mens achterlaat, constateert de Wildlife Conservation Society. De vuilnisbakken vormen een hoorn van overvloed voor de dieren, omdat het eten telkens op dezelfde plaats te vinden is en steeds wordt aangevuld.

De onderzoekers voorzagen bijna zestig beren van een halsband en volgden ze wekenlang. De wilde beren besteedden het grootste deel van hun tijd in ongerepte gebieden, terwijl de stadsberen vlakbij mensen verbleven in bewoonde gebieden. Sommige beren sliepen onder de vloerdelen van huizen of in achtertuinen.

Enkele beren werden een etmaal lang gevolgd om te bestuderen hoe ze aan hun eten kwamen. Bij de stadsberen betekende dat een tocht van parkeerplaats naar parkeerplaats, meldden de onderzoekers.

Reageer op dit artikel