nieuws

Nederlandse koks verrassen bij Italiaanse kookwedstrijd

Horeca

De tegenhanger van de grote Franse kookwedstrijd de Bocuse d’Or. Zo wordt de Italiaanse culinaire krachtmeting om de Marchesi Award gezien. Op 18 november vond in Milaan de strijd om de Marchesi Award plaats. De Nederlandse deelnemers zorgden voor een enorme verrassing.

‘Onze’ koks Ed Breuren (Floyd’s Restaurant, Woeren) en Rob Gudden (Restaurant Le Canard Sauvage, Vinkenveen) veroverden de tweede plaats tussen sterke deelnemers uit Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Finland, Ierland, Japan, Zweden en Zwitserland. Duitsland won de Marchesi Award met een klein verschil.

Breuren en Gudden vervulden de opdracht, het verwerken van makreel en konijn met pasta of risotto, naar grote tevredenheid volgens de vakjury. Nederland werd in de jury vertegenwoordigd door Fred Dijsselbloem, voorzitter van restaurantorganisatie Euro-Toques Nederland.

Reageer op dit artikel